دوره 1، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1392 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mirazadi Z, pilehvar B. (2013). The Effects of Some Ecological Factors on Myrtus Communis Distribution in Lorestan Province. Ecol Iran For. 1(2), 1-11.
URL: http://ifej.sanru.ac.ir/article-1-112-fa.html
میرآزادی زهرا، پیله ور بابک. بررسی تأثیر برخی عوامل بوم شناختی بر گسترش رویشگاه های گونه درختچه ای "مورد" در استان لرستان بوم شناسی جنگل های ایران (علمی- پژوهشی) 1392; 1 (2) :11-1

URL: http://ifej.sanru.ac.ir/article-1-112-fa.html


1- دانشگاه لرستان
چکیده:   (4981 مشاهده)

  برنامه­ریزی­های مدیریتی در زمینه احیاء رویشگاه­های گونه­های جنگلی نیازمند اطلاع از ویژگی­های بوم­شناختی مورد نیاز آن گونه می­باشد. درختچه "مورد" یکی از گونه­های ارزش­مند جنگل­های زاگرس است که احیاء توده­های آن نیازمند آگاهی از خواست­های بوم­شناختی این گونه است. هدف از این تحقیق، بررسی تأثیر عوامل محیطی بر پراکنش رویشگاه­های درختچه "مورد" در استان لرستان بود. بدین­منظور بر ­اساس اطلاعات موجود و پیمایش صحرایی 13 رویشگاه طبیعی و عمده "مورد" در استان لرستان شناسایی و در هر رویشگاه مهم­ترین عوامل بوم­شناختی اندازه­گیری شد. نمونه­برداری از خاک تا عمق سی سانتی­متری انجام شد. از خصوصیات فیزیکی بافت خاک و از خصوصیات شیمیایی مقادیر شوری، اسیدیته، مقدار مواد آلی، ازت، فسفر و پتاسیم خاک در آزمایشگاه تعیین شد. داده­های حاصل با استفاده از تحلیل مؤ لفه­های اصلی (PCA) تجزیه و تحلیل شد. نتایج تجزیه مؤ لفه ­های اصلی روی متغیرهای مورد بررسی نشان داد که مؤ لفه ­های اصلی اول، دوم و سوم در مجموع 3/68 درصد از تغییرات راتبیین می­کنند. بر­اساس نتایج به­دست آمده، مؤلفه اول با تبیین 64/27 درصد از تغییرات بر برخی ویژگی­های شیمیایی خاک از جمله میزان سدیم و هدایت الکتریکی دلالت دارد. مؤلفه دوم منعکس کننده محتوی عناصر غذائی ازت و فسفر در خاک است و 93/20 درصد از تغییرات را تبیین می­نماید و مؤلفه سوم نقش ارتفاع از سطح دریا (فیزیوگرافی) را در پراکنش "مورد" مشخص می ­ کند که تبیین 67/19 درصد از تغییرات به عهده این مؤلفه است. نتایج این مطالعه نشان داد که گونه "مورد" توانائی رویش در دامنه­ای وسیع از شوری خاک را دارد لذا می­توان این گونه را یک هالوفیت نابردبار معرفی نمود.

متن کامل [PDF 477 kb]   (1591 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/5/13 | پذیرش: 1394/5/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‏شناسی جنگل‏های ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Ecology of Iranian Forest

Designed & Developed by: Yektaweb