دوره 4، شماره 7 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 4 شماره 7 صفحات 50-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sefidi K, Pour-Gholi Z, Sagheb-Talebi K, Keivan-Behjo F. (2016). Structural Characteristics of Canopy Gaps in the Gap Making Phase in the Evolution of Beech Stands in the Asalem Forests- Guilan. ifej. 4(7), 43-50.
URL: http://ifej.sanru.ac.ir/article-1-224-fa.html
سفیدی کیومرث، پورقلی زینب، ثاقب طالبی خسرو، کیوان بهجو فرشاد. ویژگی های ساختاری روشنه‌ها در فاز تشکیل روشنه در روند تحولی توده های راش در جنگل‌های اسالم استان گیلان بوم شناسی جنگل های ایران (علمی- پژوهشی) 1395; 4 (7) :50-43

URL: http://ifej.sanru.ac.ir/article-1-224-fa.html


دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (4149 مشاهده)
روشنه‌‌های تاج پوشش که به وسیله آشفتگی‌های کوچک‌مقیاس ایجاد می‌گردند، نقش کلیدی در تنظیم مسیرهای توالی در جنگل‌های معتدله ایفا می‌کنند. این پژوهش با هدف بررسی ویژگی‌های ساختاری روشنه‌های تاجی در فاز تشکیل روشنه در روند تحولی توده­ های راش درجنگل ­های اسالم به‌عنوان فاز آغازین تحول توده ­های راش صورت گرفت. پس از بررسی­ ها و جنگل گردشی­ های اولیه، سه قطعه‌نمونه یک هکتاری انتخاب و در هر یک از این قطعات، برخی از ویژگی­های روشنه­ها مانند مساحت روشنه، نوع گونه­ های درختی ایجادکننده روشنه، مشخصات زادآوری، تعداد روشنه و درختان پرکننده روشنه مورداندازه‌گیری قرار گرفت. تعداد و گونه درختان روشنه‌ساز در هر یک از روشنه‌ها محاسبه و  مشخصات زادآوری شامل گونه، تعداد، قطر یقه و ارتفاع نونهال‌های مستقرشده در هر یک از روشنه‌ها ثبت و  تعداد و گونه نهال‌های پرکننده روشنه اندازه‌گیری گردید. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده اندازه متوسط مساحت روشنه­ ها در این فاز 05/275 مترمربع به دست آمد و بزرگ‌ترین و کوچک‌ترین روشنه به ترتیب با مساحت 26/551 و 85/70 مترمربع اندازه‌گیری شد. در هر سه قطعه‌نمونه درختان روشنه‌ساز به گونه راش اختصاص یافت. بیشترین و کمترین فراوانی درختان پرکننده روشنه به ترتیب برای راش و سایر گونه ­ها محاسبه گردید. بیشترین و کمترین میزان زادآوری در داخل روشنه‌ها به ­ترتیب برای گونه راش (26/53 درصد) و سایر گونه‌ها (80/7 درصد) اندازه‌گیری شد. در مجموع در سه قطعه‌نمونه تعداد 28 اصله روشنه‌ساز که تماماً از گونه راش بودند، اندازه‌گیری شد که حجم متوسط روشنه‌سازها 7/15 مترمکعب در هکتار بود. بر این اساس به نظر می رسد در مرحله انتهایی توالی در جنگل‌های منطقه اسالم راش مهمترین گونه ایجاد کننده پر کننده روشنه ها به شمار می رود.
متن کامل [PDF 346 kb]   (1080 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/12/21 | پذیرش: 1396/12/21 | انتشار: 1396/12/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‏شناسی جنگل‏های ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Ecology of Iranian Forest

Designed & Developed by : Yektaweb