دوره 3، شماره 5 - ( بهار و تابستان 1394 )                   جلد 3 شماره 5 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maroufi Aghdam B, Torkaman J, Ghodskhah M, Karamzadeh S, Ahmadi M. (2015). Comparison between the Effects of Temperature and Solar Radiation on Growth of Quercus castaneifolia C. A. Mey. in Astara Forests using the Dendrochronology Method. ifej. 3(5), 1-10.
URL: http://ifej.sanru.ac.ir/article-1-181-fa.html
معروفی اقدم بفرین، ترکمن جواد، قدس خواه دریایی مهرداد، کریم زاده سرخوش، احمدی مرضیه. مقایسه اثر دما و تابش بر رشد قطری بلندمازو (Quercus castaneifolia C. A. Mey.) در محدوده جنگلی آستارا با استفاده از روش گاه‌شناسی درختی بوم شناسی جنگل های ایران (علمی- پژوهشی) 1394; 3 (5) :10-1

URL: http://ifej.sanru.ac.ir/article-1-181-fa.html


دانشگاه گیلان
چکیده:   (4144 مشاهده)
با توجه به متفاوت بودن پاسخ گونه‌های مختلف درختی در رویشگاه‌های متفاوت نسبت به متغیرهای اقلیمی، لزوم بررسی اثرات تغییرات اقلیم بر درختان به وضوح مشخص می‌گردد. از طرفی نیز کمبود مطالعات داخلی گاه‌شناسی جهت بررسی اثر تابش بر رشد شعاعی گونه‌های درختی به دلیل نبود اطلاعات دراز مدت این متغیر مهم، استفاده از رویکردهای جدید جهت تعیین اثر تابش بر رشد قطری درختان را امری اجتناب‌ناپذیر می‌نماید. بنابراین هدف این تحقیق بررسی تأثیر متغیرهای اقلیمی دما و تابش بر رشد قطری بلوط بلندمازو می‌باشد. برای این منظور تعداد 17 دیسک برداشت شده از درختان بلندمازو در جنگل‌های آستارا مورد استفاده قرار گرفت و گاه‌شناسی این گونه و نحوه تأثیرپذیری رشد شعاعی آن از متغیرهای اقلیمی دما و تابش ثبت شده در بازه زمانی 1986 تا 2012 میلادی در ایستگاه سینوپتیک شهرستان آستارا مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌های این پژوهش مشخص نمود که تنها گاه‌شناسی به دست آمده از دو جهت عمود بر هم هر دیسک برای 15 دیسک از نتایج مطلوبی برخوردار بودند. بررسی بیشتر این 15 دیسک نشان داد که تنها نتایج به دست آمده از 10 دیسک با یکدیگر دارای نتایج قابل قبولی برای گاه‌شناسی گونه بلوط بلندمازو در محدوده جنگلی آستارا هستند. همچنین نتایج این تحقیق مشخص نمود که هر دو پارامتر دما و تابش اثری منفی و معنی‌دار (سطح معنی‌داری 95%) بر رشد بلوط بلندمازو دارند به گونه‌ای که ضریب همبستگی (R) بین رشد شعاعی این گونه با دو متغیر مذکور به ترتیب 52/0- و 45/0- محاسبه گردید. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت اگرچه هر دو پارامتر دما و تابش دارای اثر منفی بر رشد گونه بلندمازو می‌باشند، اما شدت اثرگذاری تابش کمتر است که این موضوع به دلیل تفاوت بین تابش و دما ناشی از وضعیت ابری بودن آسمان در محدوده شمال کشور است.
متن کامل [PDF 820 kb]   (1224 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/6/29 | پذیرش: 1396/6/29 | انتشار: 1396/6/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بوم‏شناسی جنگل‏های ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Ecology of Iranian Forest

Designed & Developed by : Yektaweb